پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

هیچ‌وقت خودسرانه به بچه‌ها دارو ندهید، این کار خیلی بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید ممکن است مضر باشد. اما اگر به هر دلیل اورژانسی‌می‌خواهید از یک داروی بدون نسخه استفاده کنید، ابتدا از پزشک یا داروساز سؤال کنید که آیا برای کودکتان بی‌خطر است یا نه. اگر بروشور دارو دز مختص کودکان را مشخص نکرده است، احتمالاً دارو مناسب کودک نیست. همچنین اگر فرزندتان هر نوع آلرژی‌ دارد، حتماً به پزشک و داروساز بگویید.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس ارشد پرستاری کودکان این مرکز آموزشی درمانی به اهمیت تجویز دارو برای کودکان توسط پزشکان پرداخت و اظهار داشت:
در مورد دارویی که می‌خواهید به فرزند خود بدهید با داروساز حاضر یا پزشک فرزندتان صحبت کنید. اگر داروی مربوطه بدون نسخه است، به طور مشخص بپرسید که دارو چه کاربردی دارد و چه عوارض جانبی را می‌تواند ایجاد کند. همچنین بپرسید که پس از چه مدت شروع به اثرگذاری می‌کند و اثر آن چه مدت ادامه می‌یابد.
آیا این دارو با سایر داروهایی که کودکتان مصرف می‌کند تداخل خواهد داشت؟ و اگر یک دز از دارو را جا انداختید، چه باید بکنید؟ آیا دارو باید در یخچال نگهداری شود یا فقط در معرض گرما یا نور قرار نگیرد؟ آیا می‌توانید آن را در غذا بریزید، یا همزمان با مصرف این دارو باید از دادن غذاهای خاصی به کودک خودداری کنید؟
بعضی از داروها باید بعد از خوردن غذا، یا برعکس با معدهٔ خالی مصرف شوند. برخی دیگر در صورت مصرف شدن همراه غذاهایی خاص، به شکل مؤثرتری در بدن جذب می‌شوند.
آیا اقدامات احتیاطی دیگری نیز وجود دارد؛ مثل این که باید کودک خود را در طول مصرف دارو از نور آفتاب دور نگه دارید؟ قبل از خارج شدن از داروخانه مطمئن شوید که دز دارو و نحوهٔ مصرف و زمان مصرف آن را فهمیده‌اید.
 راضیه فروتن نسب ابراز داشت: هیچ‌وقت خودسرانه به بچه‌ها دارو ندهید، این کار خیلی بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید ممکن است مضر باشد. اما اگر به هر دلیل اورژانسی‌می‌خواهید از یک داروی بدون نسخه استفاده کنید، ابتدا از پزشک یا داروساز سؤال کنید که آیا برای کودکتان بی‌خطر است یا نه. اگر بروشور دارو دز مختص کودکان را مشخص نکرده است، احتمالاً دارو مناسب کودک نیست. همچنین اگر فرزندتان هر نوع آلرژی‌ دارد، حتماً به پزشک و داروساز بگویید.
خیلی بهتر است قبل از ترک مطب پزشک، از او در این مورد بپرسید تا مجبور نشوید بعد از این اتفاق با نگرانی به دنبال جواب پزشک کودکتان بدوید..
در صورت مشاهدهٔ هر گونه عوارض جانبی غیرمنتظره، با پزشک فرزندتان تماس بگیرید. اگر اشتباه کردید و به کودکتان بیش از حد توصیه‌شده از دارویی را دادید، به احتمال زیاد آسیب ماندگاری به او وارد نخواهد شد، اما محض اطمینان با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
 کرشناس ارشد پرستاری کودکان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج اذعان داشت:
 به زمانبندی اهمیت دهید و بروشور دارو را با دقت بخوانید تا بفهمید که باید آن را چند ساعت یک بار به کودکتان بدهید. اگر نوشته «۴ بار در روز»، آن را چهار بار در ساعت‌های بیداری فرزندتان به او بدهید، یعنی لازم نیست او را برای یک دز دیگر در طول شب بیدار کنید.
 راضیه فروتن نسب خاطر نشان کرد:
به پایین رفتن قرص و دریافت کامل دارو دقت کنیدکودک شما ممکن است در مقابل خوردن دارو مقاومت کند، به خصوص اگر طعم خیلی خوبی ندارد. اگر این‌طور است، می‌توانید از داروساز طعم‌دهنده‌ٔ دارو که می‌تواند انواع مختلفی از طعم‌ها را به دارو بدهد، بخواهید تا آن را خوشمزه‌تر کند. با این حال، دارو را در شیشه‌‌شیر یا فنجان آب‌میوه مخلوط نکنید، چون اگر کودکتان تمام آن را ننوشد، یک دز کامل دارو را دریافت نمی‌کند.
داروها را به شکل ایمن نگهداری کنید:
سعی کنید داروها را در بسته‌بندی اصلی آنها نگه دارید، مگر این‌که تمام دستورالعمل مصرف و ترکیبات دارو درست روی جعبهٔ دارو باشد. به همین ترتیب، اگر بروشور دارو یا دستورالعمل‌های مصرف را گم کردید، دارو را دور بیندازید، چون ارزش ریسک کردن ندارد

تصاویر پیوست